00:29
На допомогу Україні Литва готова передати заморожені у країні активи рф

Уряд Литви готовий направити заморожені у країні російські активи на відновлення України. Про це повідомив посол в Україні Вальдемарас Сарапінас в інтерв'ю Mind.

За його словами, кошти можна було б включити до програми Ukraine Facility, яка вже передбачає виділення 50 млрд євро для України. Посол уточнив, що йдеться про активи, які були заморожені у юрособ на підставі їхніх зв'язків із агресором.

Проте конкретних часових рамок із цього питання наразі немає.

"За нашими даними, у Литві заморожено 79,5 млн євро та 8,5 млн доларів. Ці кошти належать 11 російським юридичним особам, 6 білоруським юрособам плюс 1 фізичній особі з білорусі", – сказав Сарапінас.

Нагадаємо, 21 березня лідери Європейського Союзу погодилися конфіскувати значну частину надприбутків, отриманих від заморожених російських активів, та передати їх Україні.

Як відомо, виторг від заморожених російських активів становить близько 3 млрд євро щорічно. При цьому до 2027 року, за оцінками європейських чиновників, загальний прибуток від заморожених активів може становити 20 млрд доларів.

Другие интереcные современные новости:


Чтобы в автомобиле работала магнитола, кондиционер или ближний свет, а самое главное можно было завести мотор, нужен источник электрической энергии – аккумулятор.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 476 | Добавил: adminA | Теги: актив, україна, РФ, литва | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close