00:31
Нових ударів по хуситах завдали США

Сполучені Штати завдали п'ять ударів з метою самооборони в районах Ємену, контрольованих підтримуваними Іраном бойовиками-хуситами. Про це інформує Центральне командування (CENTCOM) США.

У суботу сили США успішно завдали ударів по трьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах, одному підводному безпілотнику та одному надводному безпілотнику, йдеться в повідомленні.

"Це перше застосування хуситами безпілотників, яке відслідкували, з моменту початку атак 23 жовтня 2023 року", – зазначає CENTCOM.

Центральне командування заявило, що визначило, що ракети та безпілотники становлять безпосередню загрозу для кораблів ВМС США, а також торгових суден в цьому районі.

З грудня США започаткували спеціальну військову місію у регіоні за участі 10 союзників з метою захищати торгові судна. Відтоді збили численні ракети й дрони, запущені хуситами, та неодноразово завдавали ударів по їхніх військових об'єктах та зброї на території Ємену.

З 19 лютого офіційно почне роботу військово-морська місія ЄС із захисту цивільного судноплавства в Червоному морі під назвою Aspides.

В кінці 2023 року США оголосили санкції проти мережі, через яку хусити отримували кошти з Ірану.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 297 | Добавил: adminA | Теги: США, хусити, удар | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close