12:58
Один з найвідоміших письменників-фантастів Террі Пратчетт помер

Британський письменник Террі Пратчетт сьогодні, 12 березня, помер у віці 66 років, передає BBC-Росія.

Інформацію про смерть Пратчетта підтвердив його видавець. "Світ втратив одного з найяскравіших і найпроникливих умів", - йдеться в офіційному прес-релізі видавництва Transworld Publishers.

Як заявили видавці Пратчетта, "більш ніж 70 написаних Террі книг збагатили планету. Мало кому таке вдавалося до нього. З допомогою "Плоского світу" він відображав сатиру нашого світу. Робив він це чудово, з великою майстерністю, неймовірним гумором і невичерпної вигадкою".

"Террі боровся з хворобою Альцгеймера сміливо, на очах у всіх. Останні кілька років творчість тримало його на плаву. Його спадщина збережеться на десятки років", - наголошується в заяві Transworld Publishers.

З 2007 року письменник страждав хворобою Альцгеймера. Після виявлення хвороби письменник включився в кампанію по легалізації евтаназії. У 2011 році він брав участь у присвяченій цьому питанню телевізійній програмі, яка викликала багато шуму.

Незважаючи на свою хворобу, він продовжував писати. Остання книга Террі Пратчетта була опублікована влітку 2014 року.

Нагадаємо, 2011 року вийшла стрічка "Террі Пратчетт: обираючи смерть" ("Terry Pratchett: Choosing to Die") - документальний телевізійний фільм компанії BBC, у якому письменник Террі Пратчетт висвітлює проблему евтаназії, громадської думки про евтаназію, її правовий статус у різних країнах, і показує процес самогубства на прикладі невиліковно хворої людини.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 1177 | Добавил: adminA | Теги: Террі Пратчетт помер, найвідоміших письменників-фантастів | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close