00:17
Подолання депресії: природні способи

Депресія - це поширений та серйозний розлад психічного здоров'я. Якщо ви відчуваєте, що страждаєте на депресію, то необхідно звернутися до сімейного лікаря або фахівця з психічного здоров'я і почати курс лікування. Однак, є кілька природних способів самостійно подолати депресію, без препаратів.

Ваш мозок - це орган, здоров'я якого, як і решти у вашому тілі, залежить від здоров'я кишечника.

Як і будь-який симптом дисфункції чи захворювання, загальний стан здоров'я можна підтримувати за допомогою правильного харчування, фізичних вправ та детоксикації.

Це означає, що якщо ви хочете зміцнити своє психічне та фізичне здоров'я, вам слід почати зі здорових звичок:

  • виключіть весь алкоголь, наркотики, нікотин та оброблені харчові продукти;
  • уникайте їжі та напоїв зі шкідливими інгредієнтами, такими як штучні ароматизатори та барвники, кукурудзяний сироп, консерванти, рафінований цукор та ГМО;
  • уникайте алергенів та сої;
  • дотримуйтесь збалансованої дієти, яка включає свіжі органічні овочі та фрукти.

Спорт, як природний засіб від депресії

Різні форми фізичних вправ пропонують різні переваги для вашого загального здоров'я, і ​​всі фізичні вправи знижують гормони стресу і збільшують ендорфіни або природні хімічні речовини у вашому тілі, які допомагають підняти ваш настрій.

Фізичні вправи також допомагають організму виділяти адреналін, серотонін та дофамін, які є природними хімічними речовинами та відіграють важливу роль у підтримці належного психічного здоров'я. По можливості займайтеся спортом на свіжому повітрі та на природі. Ви можете почати займатися йогою, важкою та легкою атлетикою або робити кардіо-тренування – це допоможе вам привести себе у форму, отримати заряд енергії, додати впевненості та сил, щоб подолати депресію.

Заняття, які допоможуть боротися з депресією

Окрім спорту, можна зайнятися приємними для вас справами, які будуть корисними для фізичного та емоційного самопочуття.

Домашній садок

Якщо ви віддаєте перевагу діяльності низької інтенсивності, чому б не спробувати садівництво? Це хобі навіть гарантує, що ви можете насолоджуватись буквальними плодами своєї праці. Крім того, що садівництво є доступною формою фізичних вправ, воно також допоможе вам розслабитися, коли ви спілкуєтеся з природою і дихайте свіжим повітрям.

Тренування з домашнім улюбленцем

Візьміть собаку або кота на прогулянку, щоб приділити вашому вихованцю додаткову увагу і трохи потренуватися протягом дня. Якщо ви надто зайняті, щоб ходити до спортзалу, щодня гуляйте зі своїм пухнастим найкращим другом – це цікавий та простий спосіб займатися спортом. Якщо у вас немає домашньої тварини, відвідайте притулки, які потребують волонтерів для вигулу або гри з тваринами.

Прогулянка

Ходьба на роботу або продуктовий магазин вважається фізичним навантаженням. Ви також можете спробувати зробити приємну прогулянку, пройшовши в улюблене кафе або погулявши з другом або членом сім'ї.

Вітамін D

Сонячне світло є найкращим джерелом вітаміну D. Однак, якщо ви страждаєте від сезонної депресії, вам також може знадобитися світлова терапія або вітамін D. Подумайте про прийом харчових добавок зі здоровими жирними кислотами та вітамінами групи В.

Мрія

Наявність здорових навичок до сну може допомогти зміцнити ваше психічне здоров'я. Встановіть будильник рано-вранці і проведіть час у світлі раннього ранку. Вирушайте на ранкову прогулянку, якщо потрібно більше фізичних вправ. Раннє світло допоможе налаштувати ваш внутрішній годинник, якщо у вас безсоння. Якщо у вас погані звички спати, спробуйте змусити себе підвестися з ліжка, якщо ви спите в нестандартний годинник.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 405 | Добавил: adminA | Теги: депресія, Рішення | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close