17:10
Скоро можна буде перетворити будь-який смартфон на телескоп

Скоро можна буде перетворити будь-який смартфон на телескоп Компанія Vaonis представила незвичайний гаджет, який здатний перетворити звичайнісінький смартфон на справжній телескоп. Назвали пристрій Hestia і виглядає він як невелика прямокутна коробка на штативі з поглибленням для смартфона. Вставляєте пристрій усередину – і через камеру можна спостерігати за найближчими планетами, а за бажання і робити знімки.

На відміну від звичайного телескопа, Hestia не потрібне тонке налаштування лінз, все працює буквально «з коробки». А орієнтуватися серед небесних тіл допоможе фірмова мобільна програма, яку потрібно встановити на смартфон.

Усередині Hestia є масив оптики з 25-кратним зумом, якого достатньо, щоб детально розглянути, наприклад, Місяць або побачити плями на Сонці без шкоди для очей. Чіткість картинки залежатиме від камери смартфона – чим вона краща, тим більше об’єктів у космосі вдасться розглянути.

Гроші на реалізацію задуму Vaonis збирає краудфандінгом на Kickstarter. На етапі зборів за Hestia просять $149. Якщо кампанія завершиться успішно, продажі пристрою стартують у грудні.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 845 | Добавил: adminA | Теги: телескоп, смартфон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close