00:18
Статусу "найзабрудненішого у світі" набуло повітря в канадському Монреалі

Антилідером рейтингу щодо індексу якості повітря серед великих міст світу на сьогодні є Монреаль – найбільш густонаселений населений пункт канадської провінції Квебек. Станом на 26 червня повітря у ньому має статус “найзабрудненішого”, свідчать дані моніторингової агенції IQAir.

Це пояснюється лісовими пожежами які вирують в Канаді. У місцевому Міністерстві навколишнього середовища випустили попередження для жителів, в якому зазначили, що “високі концентрації дрібних твердих частинок викликають погану якість повітря та зниження видимості”.

У відомстві закликали місцевих жителів уникати прогулянок на свіжому повітрі та носити маски на вулиці. Через смог у містах не працюють басейни, скасовані численні концерти та спортивні змагання.

Відкриті басейни та спортивні майданчики були закриті, а численні заходи на відкритому повітрі, зокрема концерти та спортивні змагання, було скасовано через нездоровий смог.

“Це справді схоже на туман, за винятком того, що це дим від лісових пожеж. Дихати дуже важко, і очі теж трохи щипає”, — сказала 18-річна Фов Лепаж Валле.

За даними агентства з охорони лісових пожеж Квебеку, в регіоні налічується 80 активних лісових пожеж, причому кілька з них посилилися у вихідні через суху погоду та високі температури.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 1177 | Добавил: adminA | Теги: забруднення, Монреаль, повітря | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close