11:52
За кордоном навчаються майже чверть українських школярів

За останніми даними, оприлюдненими освітнім омбудсменом України Сергієм Горбачовим, приблизно чверть українських школярів зараз навчаються за межами країни. Ця статистика відображає вплив поточної геополітичної ситуації на освітню систему України.

Згідно з аналізом, проведеним офісом освітнього омбудсмена України, понад мільйон українських дітей шкільного віку можуть перебувати зараз за кордоном. Ці дані включають учнів, які відвідують школи в країнах Європейського Союзу, а також тих, хто продовжує навчання дистанційно в українських школах. Важливо відзначити, що ця статистика не враховує українських учнів, які знаходяться поза ЄС, а також дітей, які були депортовані або викрадені в ході військових дій.

Середній показник кількості учнів, які навчалися в українських школах протягом трьох років до війни (2019-2021), становив 4,17 мільйона. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що близько 25% українських школярів наразі навчаються за кордоном.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов наголосив на важливості державної освітньої політики, яка має зосередитися на підтримці зв’язку з цими дітьми та їхніми сім’ями, щоб забезпечити їхнє майбутнє повернення до України. Він також зазначив, що його команда працює над розробкою відповідних пропозицій для уряду, спрямованих на вирішення цих питань.

Ця ситуація висвітлює важливість адаптації освітньої системи до нових викликів та потреб учнів, які знаходяться за межами своєї рідної країни.

Другие интереcные современные новости:


Чтобы в автомобиле работала магнитола, кондиционер или ближний свет, а самое главное можно было завести мотор, нужен источник электрической энергии – аккумулятор.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 102 | Добавил: adminA | Теги: кордон, школяр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close