17:55
Законопроєкт про криптоактиви внесли на розгляд в парламент

До Верховної Ради України внесли законопроєкт про криптовалюти. Він передбачає певні поправки до Податкового кодексу та біллю "Про віртуальні активи" від 2022 року.

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) представила законопроєкт у червні 2023 року. Раніше ми детально розбирали його разом з юристами з компанії Juscutum.

Передбачається, що білль сформує нормативно-правову основу для подальшого регулювання сектора криптовалют. Крім того, він запровадить прибутковий податок з операцій у цифрових активах.

За невеликим винятком, фізособи та юрособи оплачуватимуть збір у 19,5% і 18% відповідно.

Примітно, раніше у Верховній Раді розкритикували роботу регулятора. На думку голови комітету з фінансових питань Данила Гетманцева, НКЦПФР проявила інституційну нездатність і повільність, що ставить під сумнів сам факт ухвалення білля.

Зазначимо, дата першого читання законопроєкту на момент написання не призначена. Перед цим документ буде розглянуто в профільних комітетах.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 1021 | Добавил: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close