00:02
1% ВВП витратила Польща для підтримки українських біженців

Польща Витрати Польщі на підтримку біженців з України цього року перевищать 25 мільярдів злотих (5,3 мільярда доларів), що становить майже 1% ВВП країни. Про це свідчать підрахунки польського державного аналітичного центру, повідомляє Bloomberg.

За перші три місяці після початку війни поляки витратили 10 млрд. злотих на допомогу.

За даними Польського економічного інституту, уряд та місцева влада виділили близько 15,9 млрд злотих на соціальні виплати, охорону здоров'я та освіту для біженців.

У Польщі від початку російського вторгнення в Україну оселилося понад 2 млн. українців. Їх підтримала не лише влада, а й масово громадяни, багато з яких прийняли біженців у своїх домівках.

Дослідження проводилося на основі опитування 2200 дорослих та тривало в період з 25 квітня по 19 травня. Опитування демонструє, що 70% поляків взяли участь у наданні допомоги українцям.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 346 | Добавил: adminA | Теги: українці, біженці, ВВП, Польща, підтримка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close