00:07
5000-річні піраміди на дні європейського озера знайшли вчені

Боденське озеро протяжністю 63 км розташовується на кордоні Німеччини, Австрії та Швейцарії. Воно було утворено Рейнським льодовиком і раніше ніхто не знаходив ніяких свідчень палеолітичних поселень в його околицях.

Як виявилося, саме поселення могло просто піти під воду. На дні озера археологи знайшли ланцюг з 170 пірамід з каменів — турів. Вона розтягнулася на 20 кілометрів уздовж берега, причому кожна піраміда досягає 30 метрів в діаметрі і майже двох метрів у висоту, повідомляє cikavosti.com.

Піраміди розташовані на шарі озерних відкладень, які випали після відступу Рейнського льодовика більше 10 000 років тому. В рамках нового дослідження археологи використовували екскаватор для видалення матеріалу навколо однієї з пірамід, щоб побачити шарувату структуру від дна озера до кам’яного шару. Команда вже знайшла шматок дерева, на якому видно примітивні сліди обробки людиною.


Самі піраміди побудували приблизно п’ять тисяч років тому – в період неоліту. Вони могли бути культовими спорудами і, ймовірно, використовувалися в похоронних ритуалах. Є версія, що піраміди допомагали при риболовлі або були місцем збору громад.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: PR, реклама и маркетинг | Просмотров: 402 | Добавил: adminA | Теги: піраміда, озеро, боденське, 5000- | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close