16:53
Атомний контракт з Росією на 30 років парламент Угорщини засекретив

Парламент Угорщини у вівторок прийняв закон, згідно з яким засекречуються деталі контракту між Росією та Угорщиною щодо будівництва двох енергоблоків атомної електростанції "Пакш". За відповідне рішення проголосувало 130 депутатів, проти - 62, ще один утримався, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Представники опозиції, які голосували проти законопроекту, вважають його неконституційним та вже закликали президента Угорщини Яноша Адера направити його до Конституційного суду на розгляд.

Водночас урядова партія "Фідеш" у своїй заяві повідомила, що від громадськості буде приховано лише інформацію, яка є важливою для питань національної безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС може заблокувати атомний контракт між Угорщиною та РФ.

Нагадаємо, Росія виділить Угорщині пільговий кредит на суму понад 10 млрд євро на будівництво нових енергоблоків на атомній електростанції "Пакш".

Європейський Союз може заблокувати контракт через побоювання, що Будапешт виступить проти санкцій стосовно РФ.

17 лютого відбувся візит прехидента РФ Володимира Путіна в Угорщину. За даними європейської преси, російський президент поставив угорського прем'єра Віктора Орбана перед жорстким вибором - або той приймає російського лідера в Будапешті, або Росія відмовляється надалі постачати дешевий газ в Угорщину. Західні видання зазначають, що угорського прем'єра нерідко називають "путінським клоном".

Другие интереcные современные новости:

шляпа из газеты

 

В Китае широко обсуждается ноу-хау педагогов из провинции Аньхой, которые решили бороться с проблемой списывания в школьных классах с помощью шляп из газет.

Новость из рубрики: Культура и учёба |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1047 | Добавил: adminA | Теги: 30 років, парламент Угорщини засекретив, Росією, атомний контракт | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close