08:52
Блокувати постачання озброєнь Україні через треті країни припинить Швейцарія

Швейцарія вирішила припинити блокувати постачання озброєнь Україні та дозволить європейським країнам передавати Києву зброю швейцарського виробництва. Про це повідомляє Neue Zürcher Zeitung.

Як зазначається, Комісія з безпекової політики Національної ради Швейцарії погодилася, щоб Німеччині, Данії та Іспанії дозволили передавати швейцарську зброю в Україну.

Комісією було прийнято пропозицію, що дозволяє іншим країнам реекспортувати озброєння, отримане зі Швейцарії, у певних випадках: а саме у конфліктах, які ООН — Рада Безпеки або дві третини Генеральної Асамблеї ООН — визнали таким, що суперечить міжнародному праву. У разі війни в Україні Генасамблея вже ухвалила відповідне рішення.

Комітет з безпекової політики Національної ради прийняв пропозицію 14 голосами проти 11.

Оскільки ініціатива Комісії має широку підтримку, “політичний вузол” в експорті озброєнь може бути розв’язаний доволі швидко. Наголошується, що ухвалене рішення матиме відношення лише до війни в Україні та буде обмежено кінцем 2025 року.

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 204 | Добавил: adminA | Теги: україна, блокування, Швейцарія, постачання, озброєння | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close