13:40
Бурові установки - обладнання для буріння свердловин

Бурові установки - обладнання для буріння свердловин

Бурові установки – комплекс обладнання, призначений для буріння свердловин. Ця спецтехніка застосовується у процесі видобутку корисних копалин. Також вона є незамінною для буріння свердловин для інженерних робіт, для отримання води або для виконання розвідувальних операцій. Існує безліч різновидів таких агрегатів, що класифікуються за різними ознаками.

Таке обладнання можна підібрати в розділі оголошень спеціалізованого маркетплейса Machineryline, де розміщено понад тисячу пропозицій з буровими установками різного виробництва від продавців з багатьох країн світу. Інтернет-портал Machineryline є авторитетним онлайн-майданчиком з продажу різноманітної будівельної техніки та обладнання.

Різновиди бурових установок за технологією буріння

Залежно від використовуваної технології буріння, бурильні установки бувають наступних типів:

  1. Обертальні. Техніка виконує отвір та руйнує ґрунтовий масив за допомогою спеціального інструменту. Під час роботи він обертається та щільно притискається до поверхні. Як породоруйнівний інструмент використовується долото або коронка. Такий різновид обладнання застосовується для створення неглибоких свердловин.
  2. Ударно-обертальні. Вони періодично б’ють по породі за допомогою інструменту, який обертається. Породоруйнівним агрегатом є долото або коронка, які додатково армуються. Пристрої подібного типу використовуються для вирощування свердловин глибиною до 2 км.
  3. Ударно-канатні. Бурові установки функціонують завдяки снаряду, що падає. Для формування свердловин застосовуються ґрунтоноси та забивні склянки.
  4. Вібраційні. Використовується спеціальний модуль, що робить вібраційне зусилля. Дані метод підходить для роботи з породою середньої густини.
  5. З вогневим струменем. Руйнування породи відбувається під дією потоків газу високої температури.
  6. Розрядно-імпульсні. Машини впливають на ґрунт за допомогою електричних розрядів.

Бурові установки можуть бути експлуатаційними та розвідувальними. Перший різновид використовується для видобутку корисних копалин. Розвідувальні машини застосовуються для забору проб ґрунту для отримання точних геологічних даних.

Класифікація бурових установок

Поділ бурових установок залежно від способу пересування:

  1. Самохідні. Встановлюються на гусеничне або автомобільне шасі, що відрізняються значною вантажопідіймальністю та прохідністю.
  2. Мобільні. Устаткуються індивідуальною мобільною базою у вигляді причепа, напівпричепа.
  3. Стаціонарні. Монтуються у спеціальні бурові споруди.

Залежно від виду приводу виділяють такі різновиди бурових установок:

  1. Електричні. Обладнання працює завдяки генератору або електромережі.
  2. Електрогідравлічні. Використовуються для експлуатації у твердих ґрунтах.
  3. Дизель-електричний. Особливість такої машини – функціонування основних механізмів відбувається незалежно друг від друга.
  4. Дизельні. Ці агрегати випускаються компактними. Вони відрізняються своєю мобільністю.

Залежно від місця монтажу, бурові установки можуть бути наземними або морськими. У першому випадку вони встановлюються на поверхню ґрунту. Морські агрегати мають спеціальний майданчик для монтажу на поверхні водойми та опори для укладання на підводне дно.

При підборі бурових установок необхідно враховувати, де вони експлуатуватимуться. Зокрема, береться до уваги категорія ґрунтів, де планується використовувати агрегат. Враховується необхідна глибина та діаметр буріння, параметри обсадної труби, хід та зусилля подачі. Також важливими характеристиками вважаються тип та потужність двигуна, особливості коробки передач.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 459 | Добавил: abel | Теги: свердловини, буріння, бурові | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close