00:15
Чому чоловіки схильні до онкології частіше, ніж жінки - вчені

чоловік онкологія Дослідники Національного інституту раку (США) вважають, що виною тому не лише поведінкові, а й біологічні відмінності

Фахівці провели дослідження за участю 171 274 чоловіків та 122 826 жінок віком від 50 до 71 року. Дані були зібрані в період з 1995 до 2011 року в рамках проекту NIH-AARP "Дієта та здоров'я". За цей час у 17 951 чоловіка і 8 742 жінок розвинувся рак.

Коли дослідники проаналізували цифри, вони виявили, що чоловіки схильні до більших видів раку. Так, ризик раку стравохід у чоловіків спостерігався у 10,8 разів частіше; ніж у жінок, рак гортані та шлунка — у 3,5 разу; рак сечового міхура — у 3,3 разу. Жінки частіше страждали тільки від раку щитоподібної залози та раку жовчного міхура.

Такі фактори, як схильність до ризикованої поведінки та вплив канцерогенних сполук, також враховувалися в оцінці ризику розвитку раку.

— Однак результати показують, що існують відмінності у захворюваності на рак, які не можуть бути пояснені виключно впливом довкілля. Це говорить про те, що існують внутрішні біологічні відмінності між чоловіками та жінками, які впливають на сприйнятливість до онкології, — каже один з авторів дослідження доктор Сара С. Джексон.

Вчені стверджують, що йдеться про біологічні відмінності між статями: фізіологічні, імунологічні та генетичні. Це означає, що підхід до профілактики та лікування раку у чоловіків та жінок має бути різним.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 302 | Добавил: adminA | Теги: жінка, онкологія, чоловік | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close