05:38
Чверть річного бюджету росія вже витратила на війну

війна Україна рф За розрахунками Forbes, за дев'ять місяців повномасштабного вторгнення росія витратила на війну проти України 82 млрд доларів — це чверть її бюджету за 2021 рік. Наступного року "рахунок за війну" може стати для рф надто високим. Про це йдеться в матеріалі Forbes.

Оцінка у 82 млрд доларів включає безпосередні витрати, які необхідні для підтримки військових дій, та не включає стабільні видатки на оборону або втрати, пов’язані з економікою. Так, рф уже витратила на військові дії чверть торішніх доходів, які складали 340 млрд доларів.

Найбільшими статтями витрат стали забезпечення армії ($28,7 млрд), втрачена техніка ($20,8 млрд) і зарплата військовим ($15,6 млрд). З-поміж витрат на забезпечення війська найбільше коштували ракети — $14,1 млрд. По Україні окупанти випустили понад 4 тисячі ракет, середня вартість однієї складає 3 млн доларів.

«Якщо навесні такі витрати могли виглядати цілком прийнятними, зважаючи, що рф отримувала за нафту і газ близько 1 млрд євро на день, то зараз ситуація інша», — зазначає видання.

Доходи федерального бюджету рф від експорту нафти і газу знижуються. росія вже втратила більшу частину європейського газового ринку після зупинки постачання через «Північний потік». А з грудня почнуть діяти санкції щодо російської нафти.

Тим часом війна вимагає більше грошей, вказує Forbes. За даними видання, восени вартість витрат на війну для рф зросла вдвічі і зараз вторгнення потребує щонайменше 10 млрд доларів на місяць.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 219 | Добавил: adminA | Теги: бюджет, Росія, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close