00:23
Для чоловіків призовного віку Кабмін заборонив пересилання паспортів

Кабінет Міністрів заборонив пересилання паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон для громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Про це йдеться у постанові Кабміну №443 від 23 квітня, передають Українські Новини.

"Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється", - йдеться у постанові.

Вимоги цього пункту не застосовуються до чоловіків, яким відповідно до Правил перетинання державного кордону громадянами України дозволено перетинання кордону.

Відповідні зміни внесені до Порядку реалізації експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України, оформлення, обміну іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, посвідки на постійне проживання під час їх перебування за межами України.

Як повідомлялося, у січні 2023 року Кабмін дозволив пересилати паспорти в міжнародних поштових відправленнях.

У жовтні 2022 року, у період дії воєнного стану, Кабмін дозволив органам дипломатичної служби та органам Державної міграційної служби (ДМС) пересилати паспорти громадянина України для виїзду за кордон та паспорти громадянина України у формі ID-картки.

Новий закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня.

З 23 квітня Україна призупинила надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: PR, реклама и маркетинг | Просмотров: 380 | Добавил: adminA | Теги: заборона, чоловік, паспорт, пересилання | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close