00:06
Для підтримки енергосистеми України Ісландія виділила додаткові кошти

Ісландія внесе до Фонду підтримки української енергетики додаткові кошти. Йдеться про 667 тисяч євро. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Міненергетики.

Вказується, що це вже другий внесок країни. Раніше Ісландія виділила на відновлення та підтримку української енергосистеми понад два мільйони євро. Загальна сума внеску цієї країни до Фонду зросте до 2,72 мільйона євро.

"Ми дякуємо партнерам з Ісландії за допомогу українській енергетиці у ці складні часи. Фонд підтримки енергетики — це ефективний інструмент, який дозволяє закуповувати необхідне обладнання для ремонтів і відновлення об’єктів, пошкоджених російськими атаками", — наголосив Галущенко.
Що відомо про Фонд підтримки енергетики України

Варто зазначити, що Фонд підтримки енергетики України був створений за спільної ініціативи Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон навесні 2022 року. За останні декілька тижнів внесли кошти чи задекларували наміри про внески до Фонду також Австралія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Данія.

Загальна сума внесених коштів, які спрямовують на підтримку та відновлення українського енергосектору, становить понад 494 мільйони євро.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 672 | Добавил: adminA | Теги: Ісландія, кошти, енергосистема, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close