00:09
Додаткових вихідних в новорічно-різдвяний період не буде

новорічно-різдвяний період Чи будуть вихідними 26 грудня 2022 року та 2 і 9 січня 2023 року - пояснили в Управлінні інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці.

Адже всі ми пам'ятаймо, що Новий рік (1 січня) та Різдво Христове (25 грудня та 7 січня) - святкові дні.

В мирний час, якщо свято припадає на суботу або неділю, то ми звикли відпочивати ще й у понеділок.

І хоча взимку 2022-2023 років вихідними днями повинні були бути понеділки 26 грудня (перенесення вихідного з 25.12.2022 року), 2 січня (перенесення вихідного з 01.01.2023 року) та 9 січня (перенесення вихідного з 07.01.2023 року), проте під час війни все по-іншому.

В період воєнного стану святкові дні не є вихідними і не переносяться на наступний день після святкового або неробочого.

Тож 26 грудня, 2 січня та 9 січня є звичайними робочими днями, які враховуються у нормі кількості робочих днів на рік (ст. 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану").

Якщо ж роботодавець разом з працівниками вирішили зберігати додаткові вихідні під час дії воєнного стану шляхом відповідних положень колдоговору, тоді ці дні виключають із норми робочого часу на місяць та на рік і у разі проведення роботи в ці дні, вона оплачується за правилами роботи у вихідний день.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Работа и заработок | Просмотров: 218 | Добавил: adminA | Теги: новорічно-різдвяний, період, ВИХІДНИЙ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close