10:10
Дострокові президентські вибори проходять у Казахстані

Найімовірніше, нинішній президент Нурсултан Назарбаєв знову переможе і набере близько 91 відсотка голосів. Два його опоненти на виборах вважаються також провладними кандидатами.

Виборці у Казахстані голосують на понад дев'яти тисячах виборчих дільниць. Голосування триватиме 13 годин, а право взяти в ньому участь мають 9,5 мільйонів осіб, пише інформагенція AFP.

Опитування соціологічної компанії Ipsos показало 91 відсоток підтримки чинного президента Нурсултана Назарбаєва. Мало хто сумнівається у перемозі 74-річного автократа, який править країною з 1991 року. Маргіналізована опозиція не запропонувала власних кандидатів, хоча з Назарбаєвим формально змагаються двоє кандидатів, яких вважають провладними політиками. Один з них представляє Комуністичну партію, яка виступає з антиглобалістськими гаслами. Інший очолює Федерацію профспілок, позиціонує себе як безпартійний і згадує у своїй програмі про проблеми довкілля.

"Це не вибори, а перевибори", - говорить Досим Саптаєв, директор Казахстанського центру оцінки ризиків, аналітичної групи в найбільшому місті країни - Алмати.

Заборонені російські товари

Напередодні виборів Назарбаєв заявив, що голосування надасть обраному президенту чіткий мандат довіри на ведення країни через потенційно проблемні часи, пише інформагенція AP.

Серед найактуальніших питань на порядку денному в країні - проблема російського імпорту, який значно подешевшав після падіння рубля. Казахстан заборонив низку російських харчових продуктів та обмежив постачання російського палива. Москва, яку зазвичай розглядають як близького союзника Казахстану, вжила подібних заходів щодо казахстанських товарів.

 

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1132 | Добавил: adminA | Теги: дострокові президентські вибори про | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close