00:22
Дві червоні лінії визначило НАТО для втручання у війну в Україні

НАТО конфіденційно і без офіційних комунікацій визначило принаймні дві "червоні лінії", за якими можливе пряме втручання у війну України з росією. Про це пише La Repubblica.

Наразі у Альянсу нема оперативних планів, які передбачають відправлення людей, а є лише оцінки можливих планів надзвичайних ситуацій на випадок, якщо у війну залучать треті сторони, підкреслює видання.

Перша "червона лінія" — пряма чи опосередкована стороння участь у війні проти України, наприклад, білорусі. Зокрема, у разі прориву на північно-західному кордоні, бо це "створило б коридор між Києвом і білоруссю".

"Тоді мінськ був би безпосередньо включений у воєнний конфлікт. Його війська та арсенал мали б вирішальне значення для москви. І ця обставина могла тільки активізувати оборону на користь України", — пише La Repubblica.

Друга "червона лінія" — військова провокація проти країн Балтії, Польщі чи цілеспрямований напад на Молдову. Це не обовʼязково вторгнення, тож може йтися і про військовий удар для перевірки реакції Заходу.

Зокрема, це може бути спробою перевірити здатність реагувати у фазі "можливої ​​плутанини", тобто у час виборів до Європарламенту та обрання президента США.

"Для західних лідерів життєво важливо надіслати путіну чітке повідомлення: одна справа глибоко проникати на східні території, інша справа — завойовувати столицю чи втягувати у війну треті держави. Іншими словами: Україна не може програти, і Атлантичний Альянс готовий безпосередньо втрутитися, щоб уникнути краху Києва", — пише видання.

Другие интереcные современные новости:


Заметили, что ваши ноготки изменили цвет или появились углубления? Самое время обратиться за помощью к специалисту!

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 593 | Добавил: adminA | Теги: втручання, НАТО, війна, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close