00:33
Джерело загадкових радіосигналів з космосу знайшли вчені

Це відкриття може перевернути уявлення про космос з ніг на голову. Джерелом сигналів можуть бути зіткнення невеликих, але дуже щільних об’єктів. Про це повідомляє Live Science.

Астрономи з Австралії запропонували нову теорію виникнення швидких радіосплесків-загадкових радіоімпульсів, які давно сприймаються як невирішені головоломки. Дослідники з Університету Кертін представили наукову статтю, в якій вони пов’язують ці феномени із зіткненням нейтронних зірок. Нове відкриття допоможе переглянути уявлення про ці загадкові об’єкти, адже тепер астрономи можуть пояснити появу незвичайних дуже потужних викидів енергії, які займають їх вже понад 10 років. Вчені провели дослідження саме коливань в просторі-часі, створюваних нейтронними зірками, що дає можливість зробити такий висновок.

Швидкі радіосплески – одне з найзагадковіших явищ у космосі. Вони являють собою найпотужніші викиди радіоенергії, які можуть світитися яскравіше, ніж всі зірки в галактиці. Але досі залишається невідомим, звідки з’являються ці радіоімпульси та що їх викликає.

Недавні дослідження австралійських вчених, опубліковані в журналі Nature, можуть змінити наше уявлення про походження швидких радіосплесків. Вчені припускають, що ці явища можуть бути пов’язані зі зіткненнями нейтронних зірок – дуже щільних об’єктів, які з’являються після смерті гігантських звичайних зірок.

Як повідомляють вчені, вони виявили гравітаційні хвилі, викликані злиттям двох нейтронних зірок, за допомогою спеціальної лазерно-інтерферометричної гравітаційно-хвильової обсерваторії ligo. А потім, всього через кілька годин, вони виявили дуже сильний швидкий радіосплеск, який виходив з того ж регіону космосу.

Дослідження підкріплює теорію, що деякі швидкі радіосплески можуть бути результатом об’єднання двох нейтронних зірок. Коли ці зірки стикаються, вони можуть створювати величезну кількість енергії, яка швидко поширюється по всьому космосу.

Однак, вчені також відзначають, що існують і інші можливі джерела швидких радіосплесків. Наприклад, повторювані явища можуть бути пов’язані з магнетарами – нейтронними зірками, які мають дуже потужні магнітні поля. Все це робить швидкі радіосплески одним з найдивовижніших і загадкових явищ в космосі.

Відкриття австралійських вчених може мати велике значення для нашого розуміння космосу та наднових подій, що відбуваються всередині нього. Хто знає, може бути, в майбутньому вчені знайдуть нові та ще більш дивовижні способи вивчення світобудови.

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 194 | Добавил: adminA | Теги: Джерело, радіосигнал, космос | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close