21:59
Hubble зняв утворення зірок за 200 000 світлових років від Землі

Космічний телескоп Hubble сфотографував спіраль утворення зірок у сусідній галактиці Мала Магелланова Хмара, яка розташована за 200 000 світлових років від Землі.

Астрономи вважають, що вона містить спіраль, де утворюється потік газу. Цей потік сприяє народженню зірок у зоряних яслах, які мають назву NGC 346.

NGC 346 має діаметр 150 світлових років і містить зоряний матеріал, який важить як 50 000 сонць. Цей регіон спантеличив астрономів, бо там дуже швидко утворюються зірки.

Мала Магелланова Хмара, в якій виявили NGC 346, має простіший хімічний склад, ніж Чумацький Шлях. Через хімічну простоту зірки в Малій Магеллановій Хмарі гарячіші та згоряють швидше, ніж зірки в Чумацькому Шляху (тобто вони старіють швидше, ніж у нашій галактиці).

Водночас науковці встановили, що зірки в Малій Магеллановій Хмарі утворюються так само, як і в Чумацькому Шляху.

"Зірки — це машини, які формують Всесвіт. У нас не було б життя без зірок, і все ж ми не до кінця розуміємо, як вони утворюються", — зазначила керівник дослідження, астроном Наукового інституту космічного телескопа в Балтіморі, який керує Hubble, Елена Саббі.

"У нас є кілька моделей, які роблять прогнози, і деякі з цих прогнозів суперечливі. Ми хочемо визначити, що регулює процес утворення зірок. Ці закони потрібні нам, щоб зрозуміти те, що ми бачимо в ранньому Всесвіті", — додала вона.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 243 | Добавил: abel | Теги: Hubble | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close