09:42
ISW: путін хотів приховати засилля техніки РФ на ЗАЕС, але не вийшло

Президент росії Володимир путін намагався спростувати доповідь Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) від 6 вересня про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) в Енергодарі. Водночас заперечив сам собі. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 7 вересня.

путін заплутався у своїх поясненнях щодо наявності російської військової техніки на ЗАЕС.

Диктатора заявив, що на території ЗАЕС немає російської військової техніки, крім елементів Росгвардії. Але під час російського вторгнення в Україну підрозділи Росгвардії виконували як окупаційні функції, так і бойові дії на передовій, пояснили аналітики.

"Визнання путіним того, що на території АЕС є елементи Росгвардії, додатково підтверджує, що російські сили мілітаризували свою присутність на ЗАЕС, попри постійні заперечення Росії", – йдеться в огляді ISW.

МАГАТЕ опублікувало звіт за підсумками місії на Запорізьку АЕС. У звіті сказано, що існує нагальна необхідність у тимчасових заходах щодо запобігання ядерній аварії. Стверджується, що потрібно створити захисну зону навколо станції, щоб уникнути пошкоджень та припинити обстріл околиць АЕС.

Президент Володимир Зеленський відреагував на звіт місії МАГАТЕ, яка побувала на Запорізькій АЕС.

Генсек ООН Антоніу Гутерреш закликав Україну та росію пообіцяти не вести бойових дій у районі Запорізької АЕС. Таку заяву він зробив на засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 303 | Добавил: abel | Теги: ЗАЕС | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close