00:51
Як почистити від нагару підошву праски: поради

Немає нічого гіршого, ніж забруднити чисту білу сорочку обгорілою праскою. Очищати поверхню приладу від бруду та нагару потрібно регулярно. Окрім того, що прасці доведеться довше нагріватися (а це в свою чергу призведе до збільшення рахунків за електроенергію), від темних плям на речах не врятують найдієвіші лайфхаки.

Базове чищення хоча б раз на кілька місяців сприятиме якіснішому процесу прасування та покращить роботу приладу. Експерти розповіли, як покращити ковзання праски та чим почистити підошву від нагару.

Необхідні інгредієнти:

  • білий оцет;
  • харчова сода;
  • дві серветки з мікрофібри;
  • ватні палички.

Завжди варто проявляти особливу обережність під час чищення електроприладів. Якщо ви плануєте почистити обгорілу праску після сеансу прасування, вам також слід злити з неї воду та зачекати, поки вона повністю охолоне та висохне, перш ніж почати.

Оцет найефективніше діє у поєднання з харчовою содою. Змішайте ці два компоненти до утворення пасти.

Змочіть тканину з мікрофібри в пасті та протріть нею підошву праски. Щоб отримати максимальну користь, розтирайте невеликими колами, а не вгору-вниз або з боку в бік.

Оцтова кислота допоможе прорізати пригорілі залишки.Сода завдяки м’якій абразивності знімає та розщеплює будь-які пригорілі залишки, не пошкоджуючи поверхню праски.

Залиште пасту на 30 хвилин, щоб компоненти подіяли. Не змивайте засіб одразу після нанесення.

Варто переконатися, що в парових отворах немає бруду та сміття. За допомогою ватних паличок слід очистити отвори від решток пасти, перш ніж сода висохне та закупорить їх.

Коли ви будете впевнені, що витримали пасту достатньо довго, ви можете взяти іншу чисту та вологу тканину з мікрофібри, щоб витерти залишки.

Один із найпростіших способів пропалити підошву праски – це прасувати футболки з принтами. Якщо при цьому буде встановлена висока температура, ви не тільки спалите праску, але й зіпсуєте одяг.

Під час прасування ви, ймовірно, берете купу випраного одягу та по черзі його прогладжуєте. Експерти радять спочатку прасувати делікатні тканини, що потребують нижчих температур.

Регулярно чистіть праску. Хоча сліди від опіків на одязі зазвичай пов’язані з високими температурами, засмічені та брудні праски також можуть сприяти появі нагару. Через це бажано регулярно чистити праску – від одного разу на місяць, залежно від того, як часто ви нею користуєтеся.

Фахівці також радять спробувати доступний аптечний засіб. Увімкніть праску на високу температуру, пінцетом візьміть таблетку парацетамолу і протріть нею підошву. Від час витирання ви побачите, що підгорілі чорні плями швидко зникають.

Якщо у вас під рукою немає білого оцту або харчової соди, ви можете скористатися зубною пастою, щоб очистити пригорілу праску. Для цього натріть білу зубну пасту на підошву і залиште на хвилину, а потім витріть чистою тканиною з мікроволокна.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 1085 | Добавил: adminA | Теги: почистка, підошва, нагар, праска | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close