16:21
Як самостійно промити радіатор, не пошкодивши його

Система охолодження - це один з основних вузлів авто, який потребує делікатного ставлення. Існує багато народних методів і засобів, але для промивки краще використовувати якісну автомобільну хімію, навіть якщо ви це робите самостійно (детальніше: https://lido.ua/ua/avtohimiia-ta-avtokosmetika-7155). 

Про те, як саме власноруч почистити систему охолодження авто, читайте далі.

Чому радіатор забруднюється

Решітка радіатора - це один з перших бар’єрів на шляху вуличного бруду. Все, що пройшло крізь неї, попадає на радіатор. Це найчастіше пил, бруд, комахи, пух рослин тощо. 

Інший фактор забруднення - внутрішній. Це залишки роботи внутрішніх систем автомобіля: іржа, накип, осад та продукти окислення.

Термін заміни рідини для охолодження в кожного авто різний, проте, якщо ваш транспортний засіб від’їздив понад 80 тис. км, про систему охолодження потрібно дбати частіше.

Промивка системи охолодження дешевих авто без кондиціонера

З таким транспортом найлегше. В таких авто один радіатор і промити його можна навіть без демонтажу, наприклад, зі шланга або заїхавши на мийку. Напір води при цьому не повинен бути дуже сильним, адже можуть погнутись тонкі тепловідвідні пластини. Якщо вони погнуться, радіатор перестане ефективно пропускати повітря і охолоджувати рідину.

Перед початком процедури встановіть за радіатор захисний екран з плівки або іншого гідрофобного матеріалу, щоб вода не потрапила на свічки, приводний ремінь, генератор та електродвигун вентилятора.

Наступні дії:

  1. Змочіть теплообмінник мийним розчином. Використовуйте щітку середньої жорсткості та проводьте нею уздовж найтонших пластинок конденсатора, щоб не деформувати їх.
  2. Після обробки мийним розчином ретельно промийте теплообмінник водою.

мийка радіатор

Якщо в авто багато радіаторів

Якщо в авто декілька радіаторів і той, що належить до системи охолодження, встановлений в пакеті з ними, доведеться виконати демонтаж. Інакше чищення системи охолодження не буде таким ефективним. 

  1. Змочіть радіатор з двох сторін мийним розчином. Після цього промийте проточною водою. Якщо немає джерела проточної води, можна промити в ємності, але на це піде більше часу і результат буде не таким ефективним.
  2. Промивка для радіатора допоможе позбутись від накипу (тут https://lido.ua/ua/promyvki-dlia-radiatorov ви знайдете професійні засоби для промивки). Декілька разів залийте і злийте воду, поки вона не стане прозорою.

Найефективніший, але й найскладніший спосіб промивки системи охолодження, - повний демонтаж. Але після цього доведеться знову заправляти систему кондиціонування хладогеном. Більшість просто відводить конденсатор вбік і промиває його, таким чином уникаючи розгерметизації системи. 

Також рекомендують чистити радіатор не тільки ззовні, а й всередині. Для цього потрібно злити рідину для охолодження з системи і промити її повністю водою. Це сприяє покращенню роботи обігрівача, адже і в його системі накопичується бруд.

мийка радіатор

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Автомобили | Просмотров: 609 | Добавил: adminA | Теги: радіатор, мийка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close