17:40
Як відповісти на гібридну війну Путіна - спільною, - Генсек НАТО пояснив ЄС

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вбачає хорошу перспективу для співпраці Північноатлантичного альянсу з Європейським Союзом у сфері протидії гібридним війнам.

"Гібридна війна - це комбінація військових і невійськових засобів. Йдеться про використання таємних операцій, про обман, про застосування "економічної зброї", про інформаційні кампанії, і ми маємо бути готові дати гідну відсіч цій загрозі", - сказав генсек НАТО на прес-конференції у Брюсселі в понеділок у зв'язку із зустріччю глав МЗС країн альянсу в Туреччині, яка має відбутися 13-14 травня.

Не називаючи конкретного джерела такої загрози, Є.Столтенберг обґрунтував нею необхідність насамперед військових засобів. "І в цьому НАТО має унікальні у своєму роді можливості, але ми потребуємо також інших засобів, щоб мати можливість захищати наших союзників проти гібридної війни", - зазначив голова Північноатлантичного альянсу.

"Можна подумати, наприклад, про економічні заходи. Є ще енергетична сфера, а також кібернетична. Ось сфера, де є справжня можливість співпраці між Європейським Союзом та НАТО", - вважає Є.Столтенберг.

Він назвав низку напрямів, за якими НАТО вже реагує у зв'язку з цією загрозою. Насамперед Є.Столтенберг вказав на високу готовність сил НАТО як форму стримування. За його словами, дуже важливими як хороший захист від гібридної війни є сили спеціального призначення.

Важливо також краще знати і розуміти ситуацію, тобто йдеться про розвідку, зокрема використання розвідувальних безпілотників - напрям, який особливо активно розробляють у НАТО.

І наприкінці генсек згадав "стратегічну комунікацію". "Треба бути готовими давати відсіч потокам дезінформації, які підключаються до цих гібридних атак", - пояснив Є.Столтенберг.

 

Другие интереcные современные новости:


Вы зашли на авторынок и ваш взгляд буквально прикипел к гордо красующемуся Subaru. Возможно, что это и есть та самая любовь с первого взгляда и на всю оставшуюся жизнь.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1107 | Добавил: adminA | Теги: спільною, гібридну війну Путіна, ЄС, Генсек НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close