00:24
Як вплине на людство те, що Місяць віддаляється від Землі

Вчені дізналися, що Місяць віддаляється від Землі щороку. Це впливає на тривалість дня на нашій планеті і триває вже мільйони років.

Місячний цикл — одна з констант нічного неба, але насправді все не так, як здається. Вчені виявили, що Місяць віддаляється від Землі, і це змінює все, що ми думали і знаємо про стосунки нашої планети з її єдиним природним супутником.

Він також має цілком реальний вплив на тривалість дня на нашій планеті, хоча й неймовірно повільно. Віддаляючись від Землі протягом мільйонів років, Місяць одночасно збільшує середню тривалість дня.

Дослідження команди з Університету Вісконсін-Медісон було зосереджено на породах, що утворилися 90 млн років тому. Завдяки цьому вони змогли проаналізувати взаємодію Землі з Місяцем 1,4 млрд років тому.

Виявилося, що Місяць віддаляється від Землі на 3,82 сантиметри на рік. Це означає, що з часом це призведе до того, що через 200 мільйонів років земна доба триватиме 25 годин.

"Коли Місяць віддаляється, Земля нагадує фігуриста, що крутиться, який сповільнюється, коли витягує руки, — сказав Стівен Мейерс, професор геонаук в Університеті Вісконсін-Медісон. — Однією з наших амбіцій було використовувати астрохронологію для визначення часу в найвіддаленішому минулому, розробити дуже давні геологічні шкали часу. Ми хочемо мати можливість вивчати гірські породи, яким мільярди років, у спосіб, який можна порівняти з тим, як ми вивчаємо сучасні геологічні процеси"».

Другие интереcные современные новости:


Машина, находящаяся в кредите – не самое приятное приобретение. Это понимают все автомобилисты, которые мечтают стать владельцами подержанного автомобиля с минимальным пробегом.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 596 | Добавил: adminA | Теги: місяць, земля, віддалення, Людство | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close