00:39
Кількість військових, які пішли в СЗЧ, прокоментували у Раді

 Випадки дезертирства у ЗСУ непоодинокі, але таких точно не 100 тисяч. Про це сказав нардеп, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський  Radio NV, коментуючи кількість військових, які самовільно залишили частину (СЗЧ). В ефірі Radio NV Веніславський визнав, що ситуація є складною, та нагадав, що для її вирішення Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про звільнення від кримінальної відповідальності військових, які пішли в СЗЧ вперше і повертаються на службу.

Він також зауважив, що названа ексрадником Офісу президента Олексієм Арестовичем цифра у понад 100 тисяч випадків СЗЧ не відповідає дійсності.

"Я не знаю, звідки у пана Арестовича такі цифри. Насправді цифри абсолютно не такі, але це явище точно не поодиноке. Ми думаємо, як цю ситуацію виправляти", — заявив нардеп.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт, який передбачає звільнення від кримінальної відповідальності за самовільне залишення військової частини (СЗЧ) та дезертирство. Але лише за перший раз.

15 липня в Одеській області група дезертирів напала на прикордонний наряд, намагаючись прорватися за кордон. Одного порушника застрелили.

ДПСУ викрила колишнього військовослужбовця 3 прикордонного загону, якого звинувачують у дезертирстві та шахрайстві. Він у перший день вторгнення перебрався на окуповані території.

Другие интереcные современные новости:


Заметили, что ваши ноготки изменили цвет или появились углубления? Самое время обратиться за помощью к специалисту!

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 257 | Добавил: adminA | Теги: СЗЧ, військовий | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close