00:41
Колишню дочірню компанію "газпрому" уряд Німеччини націоналізує

уряд німеччина Німеччина націоналізує імпортера газу компанію SEFE, раніше відому як колишню дочірню компанію "газпрому" Gazprom Germania. Про це повідомило міністерство економіки в понеділок.

"Щоб забезпечити постачання газу в Німеччині, федеральний уряд передає проблемну газову компанію Securing Energy for Europe (SEFE) у федеральну власність. З цією метою федеральне міністерство економіки та захисту клімату розпорядилося про капітальні заходи відповідно до Закону про енергетичну безпеку", - йдеться у повідомленні.

Причиною цього кроку є загроза банкрутства компанії після падіння російського імпорту, що завдало їй збитків на мільярди євро.

SEFE є ключовою компанією з енергопостачання в Німеччині. Раніше вона була відома як Gazprom Germania і належала російській державній компанії "газпром". Після непрозорого продажу іншій російській компанії та спроби ліквідації SEFE з квітня перебуває під опікою Федерального мережевого агентства.

Після Uniper SEFE стала  другою німецькою компанією, яка була націоналізована внаслідок енергетичної кризи, спровокованої війною в Україні.

Кілька днів тому Єврокомісія погодилася на поглинання урядом Німеччини компанії SEFE.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 287 | Добавил: adminA | Теги: уряд, націоналізація, газпром, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close