08:23
Корабель зі скарбами знайдено біля берегів Олександрії

корабель скарб берег олександрія Поблизу Олександрії (Єгипет) на дні затоки Абу-Кір виявили затонулий корабель. На судні знаходилося багато скарбів, що належали династії правителів часів Птоломеїв (IV-I ст.до н. е.). Знахідка є рідкісним і цінним екземпляром для істориків. Всі експонати будуть передані Єгипетському музею після вивчення і реставрації. Про це повідомляє BGR.

Дослідники змогли встановити причину затоплення судна. Воно пішло на дно через руйнування храму Амона. Історики пролили світло на події тих часів. У II столітті до нашої ери в цій місцевості сталося стихійне лихо. Воно зруйнувало храм, його уламки впали на корабель. Судно було пришвартоване біля пристані, ось і потрапило до фатальної пастки. Але воно стало цінним відкриттям в наші дні.

Без сучасних технологій знайти корабель було б неможливим. Його виявили, використовуючи для дослідження дна затоки прототип гідролокатора “sub-bottom profiler”.

Дивовижно, але саме уламки допомогли зберегти корабель до наших днів в затоці. Блоки притиснули судно до дна, і утворилася свого роду капсула з мулу.

Водолази провели величезну роботу. Потрібно було дослідити корабель, який лежав під п’ятиметровим шаром твердої глини та мулу. Затоплена галера довжиною 25 метрів належить до класичного періоду. Про це свідчить конструкція корпусу судна, а саме довгі врізно-шипові з’єднання і внутрішня структура. Раніше було відомо всього лише про одну подібну знахідку. Мова йде про Punic Marsala, яке затонуло у 235 р. до н. е.

Відомо, що подібні галери будували давньоєгипетські та давньогрецькі кораблебудівники. У той час греки мали великий вплив на Єгипет. Саме тоді підходило завершення ери правління фараонів.

Для Абу-Кір це не єдина цінна знахідка. На дні цієї затоки розташоване ціле місто Геракліон. Можливо, це місце зберігає в собі ще безліч таємниць і скарбів.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 304 | Добавил: adminA | Теги: берег, Олександрія, корабель, скарб | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close