00:11
Ліберальний режим продовжить ЄС в аграрній торгівлі з Україною

Європейська комісія невдовзі представить пропозиції щодо продовження заходів лібералізації торгівлі аграрною продукцією з Україною. Про заявив віцепрем'єр Бельгії Девід Кларінвал під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з питань сільського господарства й рибальства.

"Країни-члени знову продемонстрували солідарність з Україною. Європейська комісія невдовзі оголосить пропозицію продовжити заходи лібералізації для України. Країни-члени сподіваються отримати інформацію про таке продовження, і також бачення довгострокових торговельних відносин (з Україною)", - сказав бельгійський урядовець, який відповідає і за сектор сільського господарства.

Він зауважив, що деякі країни ЄС висловили певні занепокоєння стосовно торговельної лібералізації з Україною. У цьому контексті, за словами Кларінвала, Бельгійське головування в ЄС дотримується сталої позиції та віддає перевагу загальноєвропейським рішенням.

"Ми не вважаємо, що країни-члени можуть або повинні розв’язувати цю проблему самотужки. Важливо, щоб ми зберегли єдиний ринок і продовжували стояти пліч-о-пліч з Україною. Євросоюз і надалі надаватиме Україні суттєву та важливу допомогу", - наголосив бельгійський віцепрем’єр.

Він зазначив, що Бельгійське головування в ЄС буде тримати ці питання в центрі уваги протягом наступних шести місяців свого мандата. І водночас шукатиме рішення, які б могли задовольнити всі країни-члени з огляду на занепокоєння європейських фермерів,

Кларінвал повідомив також, що міністри, за участі представників Єврокомісії, провели перші дебати щодо майбутнього фермерської галузі та Спільної сільськогосподарської політики ЄС в цілому. Країни-члени, за його словами, хотіли б швидко розпочати такий стратегічний діалог стосовно майбутнього європейського сільського господарства.

Окрім того, Рада міністрів ЄС розглянула вже згадані регуляторні правила щодо автономних заходів торгівлі на запит польської делегації, а також питання запровадження санкцій проти імпорту сільськогосподарських продуктів з росії, яке було порушено делегацією Латвії.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 747 | Добавил: adminA | Теги: аграрна, україна, ЄС, торгівля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close