00:07
Майже $300 млн Україна отримає від партнерів на медицину

Влада США та Глобальний фонд виділять пакет фінансової допомоги для медичної системи України. Про це 13 березня розповіли у пресслужбі Кабінету міністрів.

Там повідомили, що Україна отримає від американських партнерів $118,5 млн. Фінансування буде розраховане на два роки: $59,5 млн на 2024-й та ще $59 млн – на 2025-й.

Глобальний фонд, у свою чергу, виділить українському уряду $157 млн допомоги на 2024-2026 роки.

Кошти, серед іншого, спрямують на реалізацію програм стійкої протидії епідемії ВІЛ та туберкульозу в Україні в умовах війни та у післявоєнний період.

"Повномасштабна військова агресія рф поставила перед Україною та її медичною системою прямі та опосередковані виклики. Крім очевидних жахів війни, нам доводиться мати справу і з такими наслідками, як інфляція, руйнування інфраструктури та енергетичної системи. І ми гідно долаємо ці виклики. Безперечно, за величезної підтримки наших партнерів", – заявив голова МОЗ України Віктор Ляшко.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 204 | Добавил: adminA | Теги: медицина, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close