15:33
Мед: як вірно його зберігати, щоб він не зацукрився

Щоб мед не втратив своїх корисних якостей, а також зберіг смак і структуру, слід дотримуватись певних правил зберігання меду.

Температура зберігання

Температура зберігання має бути від -6 до +20°С. Кімнатна температура не підходить для зберігання меду, хіба що у вас вдома холодно. Також не можна зберігати мед за високих температур, наприклад, понад 20, оскільки може частина вітамінів просто зникнути. Також не можна змінювати температуру зберігання – якщо стоїть мед у холоді, нехай там і стоїть, інакше він може нерівномірно кристалізуватись.

Вірно підібрана тара

Мед краще зберігати в якісній та щільній скляній тарі із щільною кришкою. Ще можна використовувати кераміку. І категорично не можна зберігати мед у залізному посуді, в емалі зі сколами чи оцинкованої тарі – інакше він окислиться. Сам посуд для меду повинен бути ідеально чистим і сухим.

Чим нижча вологість, тим краще

Мед здатний вбирати вологу з довкілля, тому тару з медом слід щільно накривати. Також не можна зберігати мед у відкритому вигляді.

Для меду шкідливі сонячні промені

Вони здатні нагріти банку, через що можуть зруйнуватися корисні речовини. Найнеприємніше в тому, що вони швидко знищать інгібін – фермент, який відповідає за протимікробні властивості меду.

Мед вбирає запахи

Тому слід стежити, щоб тара з медом була щільно закрита і стояла подалі від продуктів, які мають різкі аромати.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Справки и рецепты | Просмотров: 225 | Добавил: adminA | Теги: зберігання, мед | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close