00:11
Механізм проти країн, які допомагають обходити антиросійські санкції, готує ЄС

ЄС обговорює новий механізм санкцій проти країн, які недостатньо сприяють запобіганню ухилення росії від обмежень, повідомляє Bloomberg.

За даними джерел агентства, основною метою цього інструменту буде утримання країн від допомоги рф та закриття торгових каналів, які може використати москва. Якщо це не спрацює, блок має можливість як другий крок ввести цільові обмеження на ключові товари.

ЄС також готує розширення сфери дії низки існуючих експортних заходів та заборону на транзит багатьох товарів через рф.

Пакет санкцій, 11-й за рахунком із лютого 2022 року, буде в основному спрямований на закриття лазівок у вже вжитих заходах, а також на посилення здатності блоку забезпечувати дотримання своїх обмежень. Це реакція на те, що росії досі вдавалося закуповувати безліч товарів, що підпадають під санкції, через треті країни.

Імпорт у рф таких товарів, як напівпровідники, інтегральні схеми та інші технології, зріс із таких країн, як Казахстан, Об’єднані Арабські Емірати, Туреччина, Китай та інші.

Новий правозастосовний механізм дасть державам-членам право створювати два списки – один із третіх країн, а інший – заборонених товарів.

За словами людей, якщо механізм буде схвалено національними урядами, рішення про те, які країни та товари включити до списку, прийматимуть держави-члени одноголосно. Джерела додали, що ці заходи спочатку навряд чи будуть націлені на Китай, але в основному стосуються країн Центральної Азії і найближчих сусідів рф.

Пропонований пакет полегшить запровадження санкцій проти компаній у третіх країнах, які оминають санкції ЄС.

Як повідомлялося раніше, європейські фірми, які працювали на російські спецслужби, закуповували компоненти та обладнання – від мікрочіпів до боєприпасів, незважаючи на запроваджені західні санкції.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 167 | Добавил: adminA | Теги: антиросійські, ЄС, санкції | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close