00:02
Миємо вікна, щоб не залишити розводів: поради

мийка вікно Помити вікна, особливо, коли мешкаєш у багатоповерхівці — завдання не з простих. Через це багато хто миє вікна максимум двічі на рік, а то й один раз. Тому й не дивно, чому завдання стає непростим. Адже та кількість пилюки, що осідає на склі та розводи від різноманітних опадів, стають непростим суперником, з яким ще треба вміти поборотись.

Найкраще мити вікна у теплу безвітряну й похмуру погоду. Річ у тім, що у сильну спеку мийний засіб буде сохнути надто швидко і ти банально не будеш встигати витирати його так, щоб не залишалось розводів.

Перед тим, як приступити доочищення, видаліть пил, не намочивши його. Багато опускають даний етап. Для цього скористайтеся не надто жорсткою щіткою (щоб не подряпати поверхню).

Щоб ідеально вимити вікна, слід вибирати серветки з мікрофібри, які добре вбирають воду і не залишають ворс.  Якщо у вас немає можливості купити серветки з мікрофібри, вам слід вибрати м’яку тканину без ворсу, яка добре вбирає воду, наприклад, чесана бавовна. Однак в цьому випадку, буде доречно використовувати дві різні тканини. Ви повинні спочатку використовувати серветку, щоб видалити вологу, а потім тканину, для сушки.

Способи миття вікон без розводів

Оцет

Щоб приготувати мийний розчин з оцту, потрібно змішати склянку теплої води та 50 мл оцту. Такий засіб буде мультифункціональним, бо врятує від розводів та відлякає комах, які несуть великий вклад у забруднення вікон. Даний мийний засіб найзручніше наносити за допомогою розпилювача, а витирати вікно насухо м’якою ганчіркою чи серветкою.

Лимон або лимонна кислота

Якщо ти не фанат запаху оцту, можна замінити його лимоном або лимонною кислотою. Для отримання по-справжньому лимонного мийного засобу — розчини 50 мл лимонного соку у склянці води, після чого нанеси розчин на скло за допомогою пульверизатора та протри м’якою сухою ганчіркою. Як бонус — по всьому дому буде приємно пахнути цитрусами.

Крохмаль

Дивовижно, але факт — крохмаль допомагає впоратись з неймовірно забрудненими пилюкою вікнами та уникнути розводів. Для приготування розчину використай 1 столову ложку крохмалю та 1 літру води. Нанеси суміш на вікна, протри губкою та залиш до повного висихання. Після цього протри сухою ганчіркою, щоб позбутись залишків крохмалю.

Газетний папір

Цей спосіб є одним з найстаріших. Він полягає у тому, щоб після протирання основних забруднень мильним розчином, використати зім’ятий газетний папір для бездоганного блиску вікон. Річ у тім, що такий папір чудово вбирає вологу, що позбавляє розводи будь-яких шансів на існування.

Сіль

Звичайна сіль здатна чудово впоратись з незначними забрудненнями та надати склу неймовірний блиск. Щоб приготувати сольовий розчин, розчини 2 столові ложки солі у склянці води. Помий скло отриманим розчином використовуючи ганчірку з мікрофібри.

Мийний засіб + оцет

Змішай 0,5 л води, 70 мл оцту та чайну ложку засобу для миття посуду. Отриманим розчином старанно помий вікна, відтираючи усі забруднення. Після цього сполосни поверхню водою та витри насухо.

Чай

Чайний настій також має хороші властивості для боротьби з брудом. Для розчину необхідно підготувати чашку міцного чайного настою і додати до нього 3 столові ложки оцту. Цю суміш потрібно нанести на скло за допомогою розпилювача, протерти скло ганчіркою та промити чистою водою. Далі можна натерти вікна до блиску за допомогою газетного паперу.

Перманганат калію — марганцівка

Розчини у воді кілька ложок марганцівки, щоб утворився розчин світло-рожевого кольору. Уважно прослідкуй, щоб усі кристали розчинились у воді та ні в якому разі не потрапили на скло.

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 326 | Добавил: adminA | Теги: розвод, мийка, вікно | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close