00:09
Місце потенційної атаки рф разом відвідали президенти Польщі й Литви

президент польща литва Президенти Польщі та Литви разом відвідали так званий Сувальський перешийок - вузький шматок території на кордоні Польщі й Литви, що пролягає між Калінінградською областю рф та білоруссю. Про це повідомляє PAP.

Президенти зазначили, що хотіли своїм візитом продемонструвати, що ця територія захищена завдяки присутності тут союзницьких сил. Разом з Анджеєм Дудою і Гітанасом Науседою прибули також міністри оборони обох країн.

Анджей Дуда наголосив, що Сувальський перешийок є вкрай важливою територією не лише для обох країн, але й для всього НАТО.

"Батальйонні групи, розміщені тут з польського і литовського боку - це союзницька гарантія безпеки для цього регіону", - сказав він, зазначивши, що їхня загальна чисельність зараз становить 40 000 осіб. Дуда нагадав також, що загалом у Польщі присутні понад 11 тисяч американських військових і у Познані розмістять штаб п’ятого армійського корпусу, що є наочним підтвердженням готовності США захищати союзників.

Гітанас Науседа схвально висловився про рішення, прийняті на саміті НАТО щодо захисту східного флангу, зазначивши, що зараз час подбати про їхню практичну реалізацію, повідомляє LRT.

"Ми сприймаємо загрозу як серйозну, ми приділяємо їй пріоритетну увагу і будемо працювати у цьому напрямку, як і домовилися", - зазначив він.

Другие интереcные современные новости:


Модель Avensis японского автомобильного концерна Toyota отличается повышенной надежностью, впрочем, как и другая продукция этого производителя.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 306 | Добавил: adminA | Теги: литва, президент, Польща, перешийок, сувальський | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close