09:37
Moody's: Війна затягнеться, але економіка України витримає

Західні аналітики вважають, що війна росії проти України буде затяжною. Таку думку, зокрема, висловлюють експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's. При цьому вони зазначили, що економіка України буде мати невелике скорочення реального ВВП на 2% у 2023 році, але вже у 2024 році прогнозується помірне відновлення економічної активності. Про це йдеться у новому дослідженні агентства Moody's.

"Незважаючи на високий ступінь невизначеності розвитку військового конфлікту, у своєму базовому сценарії Moody's очікує збереження макроекономічної та фінансової стабільності України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають аналітики агентства, війна та викликане їй переміщення значної частини населення (близько 20% довоєнного населення) збільшили ризики для здоров'я та безпеки та обмежили доступ до основних послуг та житла.

"Економічний спад, спричинений війною, призвів до значного зростання безробіття та бідності. Це позначатиметься на кредитоспроможності України протягом багатьох років, враховуючи великі фінансові потреби, які виникнуть у зв'язку з реконструкцією критично важливої інфраструктури", - йдеться у базовому сценарії.

У той же час, структура варантів із прив'язкою до ВВП, випущених у рамках реструктуризації боргу у 2015 році, також становить фіскальний ризик у середньостроковій перспективі. Зокрема, при сценарії сильного зростання, викликаного відновленням, це може призвести до великих виплат інструментами.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 222 | Добавил: adminA | Теги: економіка, україна, війна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close