00:31
МЗС: До центру НАТО з кіберзахисту приєдналася Україна

"Сьогодні у штаб-квартирі Центру НАТО з питань співробітництва у сфері кіберзахисту (CCDCOE) в Таллінні (Естонія) офіційно підняли державний прапор України, який відзначає офіційне приєднання України до CCDCOE. Ми дякуємо країнам – спонсорам CCDCOE за запрошення України і висловлюємо особливу подяку уряду Естонії за підтримку й допомогу на шляху до НАТО CCDCOE", – ідеться в повідомленні.

Україна активізувала співпрацю з НАТО у 2014 році на тлі окупації Криму росією і збройного конфлікту на Донбасі. Курс на вступ в Альянс зафіксовано в Конституції України.

У 2018 році НАТО визнав за Україною статус країни-аспіранта – кандидата на членство в Альянсі, 2020-го Україна набула статусу партнера розширених можливостей.

14 червня 2021 року в Брюсселі відбувся саміт НАТО, у підсумковому комюніке якого зазначали, що Альянс підтримує входження України в НАТО.

30 вересня 2022 року – після того, як президент рф путін оголосив про анексію окупованої території України, – президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна подає заявку в НАТО за прискореною процедурою.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що попередньою умовою для початку переговорів про членство України в НАТО має стати її перемога і в цьому їй допомагають члени Альянсу.

Нинішня ситуація свідчить про те, що Україна стане членом НАТО, сказав Столтенберг в інтерв'ю, опублікованому 9 травня 2023 року.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 193 | Добавил: adminA | Теги: кіберзахист, НАТО, україна, МЗС, центр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close