17:40
На 50-76% оптимісти здоровіші за решту

Дослідники з'ясували, що позитивне світосприйняття збільшує тривалість життя.

Зокрема, оптимістично налаштовані люди мають вдвічі більше шансів мати здорове серце, пише The Daily Mail.

Дослідники стверджують, що позитивний погляд на життя зменшує ризик розвитку серцевих захворювань та покращує кровообіг. Окрім цього, оптимісти краще піклуються про себе.

Коли науковці порівняли оптимістів з песимістами, виявилося, що у перших кращий рівень цукру у крові, холестерин у нормі, а також вони більш фізично активні.

Оптимісти імовірніше матимуть більш здорову вагу та менше схильні до паління. Дослідники університету Іллінойсу вважають, що покращення психічного здоров'я може допомогти у вирішенні проблем зі здоров'ям.

Вони опитали 5000 дорослих людей, порівнявши їхні кров'яний тиск, індекс маси тіла, рівень цукру в крові, фізичну активність та звичку палити або відсутність такої.

Окрім цього, учасників експерименту запитали про їхні погляди на життя та з'ясували, чи мали вони хвороби суглобів, нирок або печінки. Люди, які були найбільш оптимістичними, виявилися на 50-76% здоровішими за інших.

Зв'язок між серцево-судинними захворюваннями та оптимізмом був ще більшим, вчені також врахували соціально-демографічні характеристики (вік, етнічну приналежність, доход, рівень освіти).

Своєю чергою, дослідники з Пітсбурга з'ясували, що жінки, які оптимістично налаштовані, мали на 14% менше шансів померти від будь-якої хвороби, аніж песимісти.

Утім, вчені застерігають не перестаратися: важливо мати "реалістичне почуття оптимізму".

Софі Чоу, психолог Національного тайванського університету, стверджує: люди з таким поглядом більш вірогідно будуть щасливими та успішними, ніж песимісти або надто оптимістичні люди.

Реалістичний оптиміст, як визначають вчені, - це людина, яка дивиться на світ позитивно, але усвідомлює, чого варто реально чекати від життя.

 

Другие интереcные современные новости:

город на марсе маска

 

Гендиректор компании SpaceX Илон Маск заявил, что у него есть планы по строительству на Марсе города, который полностью будет независим от планеты Земля.

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 1163 | Добавил: adminA | Теги: 50-76% оптимісти здоровіші за решту | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close