19:35
На підтримку України виступили 43 країни-члени ООН, – заява

Незважаючи на нагальні безпекові виклики, Україна у тісній співпраці з ООН, ОБСЄ та Радою Європи здійснює всеосяжні реформи, що базуються на повазі до прав людини.

Цей чіткий сигнал пролунав у спільній заяві на підтримку України 43-х держав-членів ООН з різних регіонів світу, виголошеній 25 березня під час 28-ї сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, повідомляє прес-служба МЗС.

У заяві прямо називаються першопричини погіршення правозахисної ситуації в Україні, а саме окупація й протиправна анексія Автономної Республіки Крим Росією, а також ворожі дії підтримуваних цією країною незаконних озброєних угруповань в Донецькій та Луганській областях.

Найважливішою передумовою для відновлення законності і правопорядку, поліпшення гуманітарної ситуації та стану захисту прав людини на постраждалих територіях визнається виконання всіма сторонами Мінських домовленостей. Російську Федерацію закликано здійснити вплив на незаконні озброєні формування задля повного виконання ними Мінських угод й негайного зупинення порушень режиму припинення вогню, задокументованих Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ. Рішуче засуджуються насильство і зловживання, скоєні вказаними незаконними збройними формуваннями, висловлюється глибокий жаль з приводу людських втрат та порушень прав людини внаслідок цих дій.

Особлива увага в Заяві приділяється ситуації в окупованій АРК, де порушуються права кримських татар та етнічних українців, а також представників інших національних та релігійних меншин. Висловлюється глибока стурбованість щодо триваючого утримання під вартою в Москві Надії Савченко. Російську Федерацію закликано негайно звільнити її, а також інших українців, утримуваних в Росії, з метою чого міжнародне співтовариство має посилити свій тиск на цю державу.

Співавтори заяви вітають зусилля української влади із заохочення та захисту прав людини на всій території нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах, а також підкреслюють необхідність надання з цією метою належної технічної допомоги.

Спільна заява широкого кола держав-членів ООН, включно з провідними демократичними країнами світу, продемонструвала зростаючу послідовну підтримку України в її зусиллях з реформування правозахисної сфери та протидії триваючій агресії РФ.

Другие интереcные современные новости:

 

 

Сохраняют полный комплект витаминов: Диетолог рассказала о пользе замороженных продуктов.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1060 | Добавил: adminA | Теги: Заява, 43 країни-члени ООН, підтримку України | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close