00:07
На питання про глобальне потепління прагне відповісти NASA

супутник Swot Цього тижня NASA розпочинає нову місію, яка спробує відповісти на одне з найважливіших питань глобального потепління, які постають у вчених щодо нашої планети: коли океани Землі перестануть затримувати надлишок тепла та почнуть його вивільняти?

Відповідь на це запитання вислизала від вчених десятиліттями, оскільки загрози зміни клімату лише зростали. Однак тепер, коли шельфовий льодовиковий льод ближче до танення, а рівень моря, здається, піднімається незалежно від того, що ми робимо, NASA починає масштабне дослідження океанів, озер і річок Землі.

Космічне агентство каже, що ця місія, яка проводитиметься за допомогою супутника Swot (скорочено від topography surface water and ocean), стане першою в своєму роді, яка повністю зареєструє та збере дані про всі запаси води на поверхні Землі. Це безпрецедентна місія, яка не тільки дасть нам більше розуміння наших океанів, але й допоможе нам вирішити проблеми глобального потепління в майбутньому.

Немає сумніву, що глобальна температура Землі зростає. NASA поділилося інтригуючою gif про підвищення температури на планеті нещодавно, даючи хороший огляд того, як ця температура змінювалася протягом століть. Якщо ми зможемо відповісти на це важливе питання про глобальне потепління та дізнаємося більше про природні фактори, які стримують зміну клімату на Землі, можливо, ми зможемо знайти нові способи уповільнити підвищення температури.

Що справді робить цю місію такою вражаючою, це те, скільки даних Swot зможе зібрати, намагаючись відповісти на це тривале запитання. Крім того, якщо ми зможемо дізнатися більше про те, як океан вловлює надлишкове тепло, ми зможемо знайти спосіб відтворити це або, принаймні, зупинити океани від перевантаження надлишковим теплом до точки його вивільнення.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 221 | Добавил: abel | Теги: Місія, потепління, супутник, глобальне, swot, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close