10:30
Найбільший оптичний телескоп збудують в Азії

азія оптичний телескоп Пекінський університет оприлюднив плани будівництва найбільшого в Азії оптичного телескопа. Телескоп EAST побудують у два етапи із сегментних дзеркал подібно до тих, що використовуються в "Джеймсі Веббе". Максимального розміру головного дзеркала буде досягнуто до 2030 року, і він становитиме 8 м.

З появою телескопів у космосі століття земних оптичних телескопів, начебто, міг бути завершено. Але це не так. Головна перешкода у спостереженнях із Землі – атмосфера – була суттєво згладжена завдяки приходу адаптивної оптики. Також на Землі можна будувати великі телескопи, які ще довго не зможуть бути відправлені в космос. Зрештою, проблема технічного обслуговування та ремонту порівняно просто вирішується у земних, а не в космічних умовах.

Новий телескоп EAST (Expanding Aperture Segmented Telescope) буде побудований на плато Тибету на висоті 4200 м. Будувати його будуть у два етапи, щоб цей науковий прилад почав працювати якнайшвидше, тому головне дзеркало буде з шестикутних сегментів. У ході першого етапу дзеркало складуть із 18 сегментів і його діаметр буде 6 м, а на другому етапі додадуть ще 18 сегментів за зовнішнім контуром і доведуть розмір дзеркала до 8 м.

азія оптичний телескоп

Двоетапний підхід дозволить розпочати роботу на телескопі у 2024 році. Завершення будівництва очікується у 2030 році. На роботи потрібно від $69 до $84 млн. Джерело не повідомляє, чи буде телескоп адаптивна оптика, чи ні, але слід очікувати, що буде. Також новий телескоп допоможе Китаю розробити сотні, якщо не тисячі нових технологій, від обробки матеріалів до систем обробки інформації, отриманої телескопом. Кожен такий інструмент — "Джеймс Вебб" або китайський EAST — це насамперед просування в інженерній та виробничій майстерності, яка дає гарний поштовх у розвитку цивілізації.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 225 | Добавил: adminA | Теги: телескоп, Азія, оптичний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close