00:47
Небезпеку зі сторони рф відчуває Фінляндія

Поліція безпеки Фінляндії вважає російську федерацію серйознішою загрозою національній безпеці. путінський режим використовує шпигунство та здійснює гібридний вплив. Про це повідомляє Yle.

У поліції безпеки звернули увагу, що загроза російського шпигунства і спроб впливу залишається високою, хоча оперативні можливості російських спецслужб ослабли.

Саме членство в НАТО позитивно вплинуло на безпекову ситуацію. Також спецслужба нагадала, що росія висловила невдоволення зміненою зовнішньою політикою і політикою безпеки Фінляндії.

Теему Турунен, виконувач обов’язків керівника поліції безпеки, наголосив, що керована міграція для росії залишається простим способом утримання Фінляндії в напрузі.

Фінська спецслужба уточнила, що місцеве російськомовне населення не становить великої загрози для безпеки країни. Оскільки російськомовні, які проживають у Фінляндії, загалом надзвичайно гетерогенні.

"Ці люди не формують якесь єдину спільноту і не організовуються в якийсь впливовий рух у Фінляндії, як ми вважаємо. У багатьох дуже різні інтереси щодо росії. Деякі, безумовно, підтримують політику рф, але, ймовірно, більшість її не підтримує", – додав Лалу.

Нагадаємо, 11 лютого 2024 року у Фінляндії завершився другий тур, за результатами котрого переміг колишній прем’єр-міністр країни Александр Стубб. Він обійшов колишнього главу МЗС Пекка Хаавісто на 3,2%. Новий лідер вже висловився про підтримку України й підтвердив продовження допомоги Києву.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 458 | Добавил: adminA | Теги: РФ, Фінляндія, небезпека | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close