00:58
Новий вид динозавра, який жив 125 млн років тому, знайшли вчені

За оцінками вчених, динозавр важив близько тонни.

На острові Вайт було знайдено скелет динозавра, вік якого становить близько 125 млн років. Це найповніший скелет динозавра, виявлений у Великій Британії за останні 100 років. Про це повідомляється на сайті Портсмутського університету.

Скам’янілості динозавра на скелях Комптон-Бей виявив у 2013 році вчений Нік Чейз. Пізніше він помер від раку, і його справу продовжив доктор Джеремі Локвуд. Він провів детальний аналіз 149 кісток і визначив, що скам’янілості належать раніше невідомому виду динозавра.

Доктор Локвуд назвав динозавра Comptonatus chasei – на честь місця знахідки, Комптон-Бей, додавши до назви латинське слово «тонатус», що означає «громоподібний». За оцінками, динозавр важив близько тонни та був розміром з великого самця американського бізона. Викопні сліди в цьому районі вказують на те, що динозавр міг бути стадною твариною, що мешкала в заплавах річок.

Спочатку вважалося, що знайдений динозавр був мантеллізавром – травоїдним динозавром, що мешкав у Європі під час крейдяного періоду. Однак потім учені виявили деякі унікальні риси знайденої особини. Наприклад, його нижня щелепа мала прямий край, а лобкова кістка була значно більшою. Ця незвичайна будова могла бути пов’язана з особливостями руху або підтримкою шлунка динозавра.

Старший науковий співробітник і палеонтолог з Музею природної історії доктор Сюзанна Мейдмент, наголосила, що рештки Comptonatus chasei є одними з найповніших, які знаходили у Великій Британії за останні сто років.

Повідомляється, що за останні п’ять років на острові Вайт було знайдено й описано вісім нових видів динозаврів – це більше, ніж за все XX століття.

Другие интереcные современные новости:

как похудеть без диеты

 

Для многих "диета" может быть плохим словом. Но потеря веса не должна сводиться только к ограничениям. На самом деле, есть много вещей, которые вы можете добавить в свою жизнь, чтобы похудеть.

Новость из рубрики: Мода и красота |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 537 | Добавил: adminA | Теги: динозавр, вид | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close