10:09
Обвалив рубль Центробанк Росії

Рубль, відпущений у вільне плавання, швидше тоне, ніж пливе. Тягнуть на дно рішення Банку Росії - зростання вартості валюти для банків і прийдешнє зниження ключової ставки, пише Gazeta.ru.

Центробанк РФ з вівторка збільшив мінімальні ставки на валютних аукціонах (за операціями репо - на 0,5 відсоткового пункту). Для учасників ринку це стало неприємним сюрпризом, зазначає видання. Для них це означає, що виплачувати зовнішні борги буде дорожче. Пік виплат валютних боргів пройдено, в квітні і травні сумарний обсяг погашення зовнішніх запозичень складе лише 10 млрд дол., що в 1,5 рази менше обсягів погашень в лютому. Але все ж щомісячні платежі ніхто не відміняв.

Після такого анонсу від ЦБ в понеділок курси долара і євро злетіли на Московській біржі відразу на півтора рублі. До кінця торгової сесії рубль відіграв частину позицій. В результаті долар і євро зміцнилися на рубль, до 51,5 і 55,5 руб. відповідно.

Це третє підвищення ставок валютного фондування за останні тижні, зазначає видання.

Другие интереcные современные новости:

город на марсе маска

 

Гендиректор компании SpaceX Илон Маск заявил, что у него есть планы по строительству на Марсе города, который полностью будет независим от планеты Земля.

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 1343 | Добавил: adminA | Теги: обвалив рубль Центробанк Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close