00:18
ООН: Україна втратила 2,4 млн робочих місць через війну

війна Україна робота За оцінками Міжнародної організації праці, через повномасштабне вторгнення росії  зайнятість в Україні 2022 року буде на 15,5% (2,4 млн робочих місць) нижчою ніж 2021-го. Про це йдеться у доповіді спеціалізованої установи системи ООН.

"Окрім жахливих гуманітарних витрат, війна в Україні здійснила різкий негативний вплив на економіку країни та ринок праці. За оцінками МОП, зайнятість у 2022 році буде на 15,5% (2,4 мільйона робочих місць) нижчою за доконфліктний рівень 2021 року. Цей прогноз не такий низький, як у квітні 2022 року, згідно з яким буде втрачено 4,8 млн робочих місць", – ідеться у повідомленні.

Позитивні зміни у прогнозі пояснюють зростанням деокупованих територій України.

Також аналітики зазначили, що велика кількість внутрішньо переміщених осіб і біженців, які шукають роботу в Україні й інших країнах, ускладнює проблеми й може призвести до зниження заробітної плати.

За оцінками МОП, 10,4% довоєнної робочої сили країни зараз є біженцями в інших країнах. Ця група з 1,6 млн осіб складається переважно з жінок. Багато з них раніше працювали у сфері освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення. Нещодавнє опитування показало, що на сьогодні 28% опитаних українських біженців знайшли роботу за наймом або самозайняті в країнах, які їх приймають.

"Наслідки конфлікту відчуваються на ринках праці сусідніх країн, що може призвести до політичної дестабілізації та дестабілізації ринку праці в цих країнах. Ще далі, у Центральній Азії та в усьому світі вони відбиваються у вищих і нестійких цінах, зростанні браку продовольчої безпеки й бідності", – повідомили в МОП.

Другие интереcные современные новости:

город на марсе маска

 

Гендиректор компании SpaceX Илон Маск заявил, что у него есть планы по строительству на Марсе города, который полностью будет независим от планеты Земля.

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Работа и заработок | Просмотров: 302 | Добавил: adminA | Теги: робота, війна, україна, ООН | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close