19:58
Опублікував свідчення про причетність Путіна до контрабанди наркотиків Високий суд Лондона

Високий суд Лондона опублікував досьє на голову Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Росії (ФСКН) Віктора Іванова в рамках слухань у справі про вбивство Олександра Литвиненка.

Як повідомляє Deutsche Welle, документ розробив ще у вересні 2006 року колишній полковник КДБ Юрій Швець за замовленням Литвиненка для британської компанії Titon.

У досьє зокрема зазначено, що на початку 1990-х років Іванов співпрацював з лідером так званого «Тамбовського організованого злочинного угруповання» Володимиром Кумаріним.

«Він допоміг Кумаріну взяти під контроль петербурзький порт для контрабанди наркотиків з Колумбії в Західну Європу через Санкт-Петербург», – йдеться у документі.

Автор документу стверджує, що співпрацю повністю контролював Володимир Путін, який тоді був головою комітету із зовнішніх економічних зв'язків в адміністрації мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака.

У лютому екс-глава компанії Titon під час свідчень заявив, що це досьє могло стати причиною вбивства Литвиненка. За його інформацією, через дані, які містилися в доповіді, було зірвано якийсь багатомільярдний урядовий контракт, який лобіював Іванов.

Однак Іванов, коментуючи інформацію про компромат на представників російської влади, назвав ці дані «наклепом».

Нагадаємо, Олександр Литвиненка отруїли радіоактивним полонієм від чого він помер у листопаді 2006 року. Британська поліція підозрює в його вбивстві колишнього співробітника ФСБ, а нині депутата Держдуми Андрія Лугового і підприємця Дмитра Ковтуна. Луговий і Ковтун спростовують всі звинувачення.

 

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 1095 | Добавил: adminA | Теги: контрабанди наркотиків, свідчення, Високий суд Лондона, причетність Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close