18:16
Особливості заряджання автомобільного акумулятора та його покупки

Щоб у автомобілі працювала магнітола, кондиціонер чи ближнє світло, а найголовніше - можна було завести мотор, потрібне джерело електричної енергії – акумулятор (АКБ). При цьому АКБ віддає заряд при заглушеному двигуні, а під час руху поповнює запаси від генератора. Але іноді бувають ситуації, коли батарея вичерпала заряд з різних причин. Що робити у такому разі? Звичайно, заряджайте акумулятор за допомогою зарядного пристрою. Як це робити — про це і піде мова далі в нашій сьогоднішній статті, але насамперед хочемо зауважити, що перейшовши за посиланням https://a-mega-auto.com/akkumulyatory/ ви завжди зможете вигідно придбати новий автомобільний акумулятор в Україні, якщо старий геть вийде з ладу.

автомобільний акумулятор

Частота заряджання акумуляторної батареї

Періодичність заряджання акумуляторної батареї залежить від її експлуатаційних характеристик. Зазвичай як профілактика АКБ від стороннього джерела заряджають не частіше одного разу на рік. Проте практично все залежить від супутніх чинників. При цьому, якщо неправильно вибрати періодичність обслуговування акумулятора, це може призвести до зниження його номінальної енергоємності.

На періодичність заряджання акумуляторної батареї впливають такі фактори:

  • показники температури довкілля. При температурі набагато нижче за нульову позначку ємність АКБ може зменшитися в половину;
  • поломка генератора автомобільного. Якщо генератор не виробляє номінальні показники струму і напруги, це призводить до швидкої розрядки акумуляторної батареї;
  • навантаження АКБ при непрацюючому двигуні. Якщо батарея вночі живить тільки сигналізацію, то нічого страшного, але якщо забути включеним ближнє світло, то до ранку заряд АКБ дорівнюватиме нулю.

Якщо неприємність трапилася, і АКБ розрядилася, то перш ніж заряджати автомобільний акумулятор переконайтеся в його справності, можливо, потрібно замінити його новим аналогом. А придбати нову батарею можна дистанційно в Інтернеті. Зокрема, вигідно та швидко це можна зробити за допомогою онлайн-магазину a-mega-auto, про який ми вже згадували на початку статті.

Способи відновлення заряду АКБ

Сьогодні досвідчені автомобілісти-початківці використовують два основних способи зарядки автомобільного акумулятора - постійним струмом або напругою. При цьому на вибір зарядного пристрою впливає не лише його вартість та параметри струму, а й додаткові функції, швидкість заряджання, автоматизація процесу та наявність систем захисту.

Перш ніж розпочати заряджання акумулятора, виконайте таку підготовку:

  • перевірте фактичну ємність акумулятора;
  • правильно підключіть дроти джерела до клем АКБ відповідно до полярності. Інакше один із приладів може постраждати;
  • не забудьте почистити акумулятор від бруду та потоків електроліту;
  • відкрутіть пробки на банках, щоб у процесі заряджання виходили випари електроліту;
  • перевірте рівень технічної рідини у банках. Якщо він нижче встановленого, долийте дистильовану воду.

Тільки підготувавши батарею можна безпосередньо розпочинати її зарядку. Працювати краще в гаражі, що добре провітрюється при плюсовій температурі. Це з активним виділенням парів електроліту.

Заряджання батареї постійним струмом

Суть такого способу полягає у зміні сили струму відповідно до поточного заряду акумуляторної батареї. Це досить трудомісткий варіант, оскільки вимагає контролю струму зі збільшенням заряду батареї. Тому якщо у вас немає можливості бути поруч поки АКБ заряджається, то краще використовувати інший спосіб.

автомобільний акумулятор

На реальному прикладі процедура заряджання акумулятора буде виглядати так:

  • якщо енергоємність АКБ становить 50 А/год, то величина струму зарядного пристрою повинна становити 5А – 10% від номіналу;
  • коли з отворів банок з'явиться пара електроліту, показання струму зменшуються наполовину;
  • коли показники напруги досягнуть 15В, струм зменшується ще наполовину.

Це дозволяє зробити повну зарядку акумулятора. Хоча сьогодні з'явилися зарядні пристрої, які здатні автоматично контролювати весь процес. Головне - не забувайте стежити за АКБ, що дозволить значно продовжити термін служби.

Другие интереcные современные новости:


Чтобы в автомобиле работала магнитола, кондиционер или ближний свет, а самое главное можно было завести мотор, нужен источник электрической энергии – аккумулятор.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 256 | Добавил: adminA | Теги: акб, акумулятор, заряджання, автомобіль | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close