00:18
Перевищила російський бюджет, виділений на армію, допомога НАТО Україні

З початку російського вторгнення країни НАТО надали Україні військову допомогу на суму понад $65 млрд, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі. Повідомляє CNN.

Водночас росія планує витратити на військові потреби у 2023 році майже $63,7 млрд, випливає із проекту закону про бюджет.

Таким чином витрати країн НАТО на зміцнення військового потенціалу України перевищили річний бюджет рф на національну оборону.

Більше того, генсек Північноатлантичного альянсу вкотре пообіцяв підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно», а також заявив про єдність країн-учасниць блоку в цьому рішенні.

"Нас не залякати. Ми й надалі підтримуватимемо Україну. Ми не знаємо, коли закінчиться ця війна, але коли вона закінчиться, нам потрібно буде вжити заходів, щоб Україна могла стримувати майбутню агресію, а історія не повторювалася. Ми не можемо дозволити росії продовжувати підривати європейську безпеку", – сказав він.

Столтенберг також розповів про плани обговорити під час найближчої зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі довгострокову підтримку України. Він висловив сподівання, що міністри схвалять план розпочати розробку багаторічної програми з військової допомоги Києву.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 181 | Добавил: adminA | Теги: НАТО, армія, Допомога, бюджет, україна, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close