18:15
Перші ударні роти БпЛА повністю готові до бою

Українська армія активно трансформується — перші три ударні роти БпЛА вже готові до бою. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Раніше разом з Генштабом анонсували створення перших у світі ударних рот БпЛА. Сьогодні перші три ударні роти БпЛА вже готові до бою. Разом з партнерами повністю їх укомплектували", — зазначив міністр.

Перші роти вже отримали пікапи, ударні коптери та Старлінки. Федоров зазначив, що усі безпілотники — українського виробництва. Крім того, обладнання для ударних рот Армії дронів придбали приватні донори.

За словами міністра, безпілотники виконуватимуть розвідувальні та ударні місії — наводитимуть артилерію та допоможуть воїнам бути максимально ефективними під час міських боїв. Пікапи знадобляться для рейдів мобільних груп у тил ворога, доставки вантажів та евакуації поранених. Старлінки — безперебійний зв'язок на полі бою.

"Все це — наша конкурентна перевага над росіянами. Сміливість та технології зроблять багато для нашої перемоги. Щоб ми не втрачали найкращих людей", — резюмував Федоров.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 190 | Добавил: adminA | Теги: рота, ударна, україна, БПЛА | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close